Açò que obrireu és l’inici d’una gran aventura que està connectada amb un enfocament educatiu enriquidor i molt divertit: el despertallengües. Amb aquest conte multilingüe volem estimular la sensibilitat lingüística dels infants, espentar-los a reconéixer i estimar les llengües que els volten —les pròpies i les noves—, a jugar amb sons i paraules diferents de les pròpies, però que igualment conten històries i comuniquen idees i sentiments. Ens agradaria exposar els xiquets i les xiquetes a la diversitat lingüística del país on viuen, de la ciutat per on passegen o dels companys i les companyes de l’escola. L’aneguet lleig vol participar a desplegar una educació lingüística rica, inclusiva i comprensiva.

Un llibre coordinat per María Méndez i Carles Segura-Llopes, tots dos professors de la Universitat d’Alacant, il·lustrat per Sandra Carmona, patrocinat per la Càtedra de Multilingüisme, la Càtedra de Cultura Gitana de la UA i l’espai Romanó Kher, fet realitat gràcies a la col·laboració desinteressada d’alumnat i col·legues de diverses universitats i publicat per l’editorial Altramuz.

Publicació duta a terme en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

  • Ací podeu baixar el conte en format pdf.
  • Si voleu que vos enviem gratuïtament entre 1 i 5 exemplars en paper del conte (fins que s’esgoten les existències), envieu ací un correu electrònic sol·licitant-ho.